Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 21, 2016, 08:18:25 pm » |
|
Fajny. Co to sie porobiło, że podstawka jest w zasadzie drugim modelem... 
|
|
|
|
|
|
|
twhistoria
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 21, 2016, 09:13:52 pm » |
|
Nooo :-)
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 22, 2016, 12:45:48 pm » |
|
Bardzo ładny. Podstawki pod pojazdy, okręty itd. zawsze mnie jakoś raziły, niezależnie od wykonania. Na figurkach nie wiem czemu jakoś mi to nie przeszkadza.
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
twhistoria
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 22, 2016, 02:13:18 pm » |
|
Niektóre części tych okrętów są bardzo delikatne, a mimo tego że ładne to są to (nie)zwykłe pionki do gry. Nie chcę ich ciągle naprawiać. Jakbym nie musiał to tych podstawek bym nie robił.
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 22, 2016, 02:58:28 pm » |
|
A dla mnie nawet czołgi na podstawkach są ok. Zwłaszcza że i nad podstawką można sie napracować. Pamiętam wiecznie połamane koła w ciężarówkach czy w armatach. To chyba zostało z dawnych lat, gdzie modele "kitrało" się pod drzewka czy domki, żeby trudniej było trafić ze strzelawki.
|
|
|
|
|
|
|
twhistoria
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2017, 11:01:29 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 05, 2017, 10:21:06 am » |
|
Ładnie. Podoba mi się piana na falach. Poprzednio jakoś nie zwróciłem uwagi.
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
|
twhistoria
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 11, 2017, 09:35:57 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 27, 2017, 12:13:36 pm » |
|
Okręciki eleganckie, ale nad efektem fal bym popracował - na części podstawek jest jakby "śnieżenie", na innych "porysowanie" bielą pomiędzy falami. Grzywacze na fali są ładne, ale pomiędzy chyba powinno być w miarę czysto. Pokład lotniskowca malowałeś, czy to jakiś gotowiec (naklejka?)?
|
|
|
|
|
|
|
twhistoria
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 27, 2017, 12:42:11 pm » |
|
To są naklejki. Tam gdzie jest to śnieżenie na wodzie jest to skutek pokrycia większości podstawek matowym lakierem w sprayu. Na 5 okrętach tego jeszcze nie zrobiłem. Przy silnym wietrze, taki efekt też będzie miał miejsce. Tak mi się przynajmniej zdaje. Co zrobić lepiej, będę myślał jak będę malował USN. Już niedługo. :-)
|
|
|
|
|
|
|
|