rrober
Codename: Wargaming
Aktywny użytkownik
|
 |
« : Styczeń 16, 2016, 07:47:40 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2016, 09:33:03 am » |
|
Czy przepisy do FtoF ukazały sie w końcu?
|
|
|
|
|
|
|
rrober
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2016, 04:16:23 pm » |
|
Jeszcze nie
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2016, 07:40:47 pm » |
|
Tak myślałem... (swoją drogą, dla mnie to trochę dziwne) To na jakich zasadach gracie?
|
|
|
|
|
|
|
rrober
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2016, 10:18:28 pm » |
|
Przepisy prędzej czy później wyjdą - pewnie prędzej niż później, szczególnie, że są gotowe.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2016, 06:50:38 am wysłane przez rrober »
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2016, 01:37:04 pm » |
|
Wszystko cacy i dobrze, ale te zielone plamy na brązowym tle powodują, że makiety wyglądają koszmarnie. Kto wymyślił taką absurdalną stylistykę?
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
rrober
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 18, 2016, 02:18:19 pm » |
|
De gustibus non est disputandum PS. Nie wiem czy zauważyłeś, ale Piotrek robi teren w podobnej stylistyce 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2016, 02:28:26 pm wysłane przez rrober »
|
|
|
|
|
Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 18, 2016, 04:11:24 pm » |
|
Przepisy prędzej czy później wyjdą - pewnie prędzej niż później, szczególnie, że są gotowe.
He, słyszę o tym od jakichś dwóch lat... Z kim nie porozmawiam, to wszyscy chwalą modele, figurki może trochę mniej, ale duży plus, że są. Natomiast dziwi totalny brak opublikowanych zasad do gry. Ja ze swojej strony, w czym mogłem, to pomogłem (schematy organizacyjne, regulaminy), ale na przepisy i ich publikację wpływu nie mam.
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 19, 2016, 04:13:59 pm » |
|
De gustibus non est disputandum PS. Nie wiem czy zauważyłeś, ale Piotrek robi teren w podobnej stylistyce Język Można to podciągnąć pod gustibus, ale nie widziałem na oczy ani na zdjęciu żadnego terenu na świecie, który wygląda jak ziemia z plackami trawy po horyzont. Piach po horyzont, skała po horyzont, trawa po horyzont i wiele innych, ale takiego - nigdzie. Może gdzieś jest, ale na Nizinie Europejskiej, to ktoś specjalnie musiałby zrobić.  A Piotr tylko pozornie ma podobnie - jego makiety są zasadniczo trawiaste. Złudzenie może się brać z faktu, że owszem, na drogach jest ziemia, a na środku i poboczach trawa. Zauważ jednak, że pobocza są praktycznie równomiernie zakończone trawą (bo tak wygląda typowa droga gruntowa) i jest środkowy, niezajeżdżony pasek tu i ówdzie. Nic nie rozlewa się jak placek naleśnika. I tutaj możemy mówić, że de gustibus, ale moim zdaniem dużo ładniej mu wychodzi. Nie mówiąc o pozostałych elementach jak krzaczki czy słupy. Wiem, że potrafisz robić porządne elementy makiet, więc nie bardzo rozumiem, czemu bronisz czegoś takiego. Bawić się można na kocu ułożonym na książkach i ja to bardzo miło wspominam, i w sumie mogę tak i dzisiaj, ale w imię czego tłumaczyć, że koszmarny teren to kwestia gustu? Może mnie to razi ponad miarę, ale wolałbym grać na zielonym suknie. 
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
rrober
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 19, 2016, 09:17:04 pm » |
|
Podtrzymuję swoje zdanie
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2016, 11:11:44 pm wysłane przez rrober »
|
|
|
|
|
Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 20, 2016, 09:09:51 pm » |
|
Podtrzymuję moje pytanie: "Na jakich zasadach gracie"?
|
|
|
|
|
|
|
rrober
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 21, 2016, 09:35:48 am » |
|
Sorry, że nie odpowiedziałem wprost - na zasadach "Wrzesień 1939", które są już gotowe i niedługo ukażą się w wersji wydrukowanej
|
|
|
|
|
|
|
michal
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 23, 2016, 12:10:57 am » |
|
De gustibus non est disputandum PS. Nie wiem czy zauważyłeś, ale Piotrek robi teren w podobnej stylistyce Język Można to podciągnąć pod gustibus, ale nie widziałem na oczy ani na zdjęciu żadnego terenu na świecie, który wygląda jak ziemia z plackami trawy po horyzont. Piach po horyzont, skała po horyzont, trawa po horyzont i wiele innych, ale takiego - nigdzie. Może gdzieś jest, ale na Nizinie Europejskiej, to ktoś specjalnie musiałby zrobić.  A Piotr tylko pozornie ma podobnie - jego makiety są zasadniczo trawiaste. Złudzenie może się brać z faktu, że owszem, na drogach jest ziemia, a na środku i poboczach trawa. Zauważ jednak, że pobocza są praktycznie równomiernie zakończone trawą (bo tak wygląda typowa droga gruntowa) i jest środkowy, niezajeżdżony pasek tu i ówdzie. Nic nie rozlewa się jak placek naleśnika. I tutaj możemy mówić, że de gustibus, ale moim zdaniem dużo ładniej mu wychodzi. Nie mówiąc o pozostałych elementach jak krzaczki czy słupy. Wiem, że potrafisz robić porządne elementy makiet, więc nie bardzo rozumiem, czemu bronisz czegoś takiego. Bawić się można na kocu ułożonym na książkach i ja to bardzo miło wspominam, i w sumie mogę tak i dzisiaj, ale w imię czego tłumaczyć, że koszmarny teren to kwestia gustu? Może mnie to razi ponad miarę, ale wolałbym grać na zielonym suknie.  Wyjątkowo zgadzam się z Adasiem. Teren wygląda jak kozia dupa. MB
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej
Członkowie klubu
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 23, 2016, 08:27:57 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
rrober
Aktywny użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 23, 2016, 05:18:12 pm » |
|
Dobre  Chciałem sie jakoś złośliwie odgryźć, ale pozostawię to w pokoju - niech każdy robi to co lubi. Jeżeli macie wolę mnie olśnić, jakoś wspaniale skomponowanym terenem to poproszę o zdjęcia albo zaproszenie. PS. Spodziewałem się różnych komentarzy, ale nie tego, że teren "nie ładny" - dajcie spokój 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2016, 07:22:14 pm wysłane przez rrober »
|
|
|
|
|
|