maciek
|
 |
« : Styczeń 27, 2011, 08:49:08 am » |
|
A dlaczego samurajów nie zrobić w 28 mm ?
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 27, 2011, 10:07:33 am » |
|
Pewnie, że można, ale Zwiezda jest ładna i dużo tańsza (28mm w metalu wyjdzie 4-5zł/sztukę, czyli minimalna armijka 500zł, ale raczej bliżej 1000zł -raczej mnie nie stać). A poza tym mam jednego samuraja z Lego, może zrobimy takich więcej? 
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
maciek
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 27, 2011, 10:35:27 am » |
|
Zwiezda jest ładna
Hmmm, o gustach się nie dyskutuje Zwiezda jest [...] dużo tańsza (28mm w metalu wyjdzie 4-5zł/sztukę, czyli minimalna armijka 500zł, ale raczej bliżej 1000zł -raczej mnie nie stać).
Tak, to jest argument.
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 27, 2011, 10:44:21 am » |
|
Hmmm, o gustach się nie dyskutuje Lepiej nie, bo może się okazać, że ktoś uważa, że 15mm jest ładniejsze niż 28mm. 
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 27, 2011, 02:44:53 pm » |
|
Albo, że zwezda jest ładniejsza od 15mm ... Tak też może się zdarzyć, i co wtedy?  Lepiej nie wsadzać kija w mrowisko, tylko, że ktoś jakby założył temat (a może kilka?) o różnicach między skalami. 
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 13, 2011, 10:49:23 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 03, 2011, 10:44:36 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 04, 2011, 08:06:16 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 25, 2011, 11:00:08 am » |
|
Pierwsza paczka na sprzedaż: http://wargamesfactory.com/webstore/rising-sun/samurai-warriorsKtoś chętny na zakup? Za 3 i 7 paczek jest rabat, można się zrzucić. Widać, że trzeba będzie polepić (nogi, ręce itd. osobno), ale ja to lubię, a poza tym to daje większe możliwości konwersji.
|
|
|
|
|
|
|
maciek
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 28, 2011, 09:09:39 am » |
|
O kurcze, figurki do sklejania. Dzieje się w branży, dzieje.
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 28, 2011, 02:57:03 pm » |
|
To są plastiki 28mm, musiały być do sklejania, chociaż w tej paczce już nieźle pojechali - tułów i nogi w częściach, tego jeszcze nie widziałem.
|
|
|
|
|
|
|
|