Alecki
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« : Styczeń 01, 2015, 04:03:14 am » |
|
Właśnie zostałem fanem gry Bang !!!. Chętnie założę ligę. A już idealnie by było gdybyśmy grali przy okrągłym stole, gracze nosiliby kapelusze [dowolne, dla jaj mogłyby być nawet damskie jak ktoś chce], a latem w wietrzonym pomieszczeniu chętni mogliby jeszcze odpalić cygara i whisky.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2015, 04:18:11 am » |
|
He, he - starzejesz się, chłopie. Niedługo zostaniesz zagorzałym planszówkowiczem. Ja już przez to przeszedłem. A co do Banga! - to super imprezowa gierka. Możemy robić rozgrywki w przerwach pomiędzy Eclipse i Neuroshimą.
|
|
|
|
"Nie chodzi o to, żeby zmieniać świnie przy korycie, tylko żeby im zabrać koryto." JKM
|
|
|
maciek
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2015, 11:49:11 am » |
|
Niedługo zostaniesz zagorzałym planszówkowiczem. Ja już przez to przeszedłem. załamka
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
Alecki
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeń 05, 2015, 11:37:05 pm » |
|
Maciek. Głowa do góry, mi tak jak Rafiemu to na pewno nie odwali.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2015, 12:32:36 am » |
|
Kwestia definicji "załamki". Ja w ciągu ostatniego miesiąca odbyłem 9 spotkań planszówkowych, w trakcie których spotkałem się z 10-ciorgiem starych znajomych, poznałem 9 nowych osób, zagrałem w 8 różnych fajnych gier (w tym w część razem z żoną i synem) i ogólnie super spędziłem ten czas i świetnie się bawiłem. Natomiast dla mnie "załamką" jest malowanie przez 5 lat setek figurek po to, żeby dwa razy w roku rozegrać sobie nimi bitwę, albo co gorsza - już w ogóle z nich nie korzystać (w Klubie takich figurek stoją tysiące - wojna o sukcesję hiszpańską, wojna 30-letnia, wojna 7-letnia, Afryka Płn. itp.). To jest dla mnie dopiero "załamka". Tak więc każdy robi to, co lubi.
|
|
|
|
"Nie chodzi o to, żeby zmieniać świnie przy korycie, tylko żeby im zabrać koryto." JKM
|
|
|
maciek
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 06, 2015, 09:42:34 am » |
|
masz rację tym bardziej załamka
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
Piotrek
Członkowie klubu
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2015, 10:02:30 am » |
|
Rafał ma niestety racje. Tylko że ja - przynajmniej w swoim przypadku - nie widzę możliwości zmiany tego stanu rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeń 06, 2015, 12:14:24 pm » |
|
Chłopaki - więcej optymizmu! Wystarczy, że od czasu do czasu wpadniecie do Klubu i zagracie w Banga!, a życie od razu będzie weselsze!
|
|
|
|
|
|
|
maciek
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeń 06, 2015, 01:15:01 pm » |
|
A ja zmieniam zdanie. Ostatnie parę lat jest renesansem mojego hobby. Mam wrażenie, że to co robiłem wcześniej było zabawą dzieciaka.
Teraz skupiłem się jedynie na wojnie secesyjnej, sukcesji hiszpańskiej i wojnie o niepodległość stanów zjednoczonych. Posiadam ponad 50 książek na wyżej wymienione tematy. Wiem rzeczy, o których nie miałem kiedyś pojęcia. Prowadzę bloga, który jest szeroko znany w tzw. środowisku. Bardzo dużo czytam, sam analizuję niektóre zagadnienia - często publikuję fakty mało znane. Koresponduję z uznanymi autorami i znawcami tematu.
Dla mnie hobby to nie tylko spotkanie się raz na jakiś czas i przestawienie kilku figurek na planszy. Jeśli traktować hobby jako samorozwój, to w ciągu ostatnich pięciu lat poczyniłem kolosalne postępy. A że nie przekłada się to na gry na planszy. No cóż, może nadszedł czas, żeby to zmienić...
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 06, 2015, 03:51:07 pm » |
|
Ale się filozoficznie zrobiło...
Hobby to hobby. Poświęcamy mu czas, energię i pieniądze i ma nam sprawiać przyjemność. Proste.
Dlatego napisałem - niech każdy robi to co lubi i nie krytykuje wyborów innych. I tyle.
|
|
|
|
|
|
|
maciek
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 06, 2015, 09:24:14 pm » |
|
Ale się filozoficznie zrobiło... Hobby to hobby. Poświęcamy mu czas, energię i pieniądze i ma nam sprawiać przyjemność. Proste. Dlatego napisałem - niech każdy robi to co lubi i nie krytykuje wyborów innych. I tyle.
Ale ja nie krytykuje twoich wyborów Rafał. Wyrażam żal, że wycofałeś się z wargamingu, bo z chęcią bym z tobą zagrał. Dlatego załamka.
|
|
|
|
pozdrawiam, maciek
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 06, 2015, 10:57:13 pm » |
|
Maćku - zagrać ze mną możesz zawsze. Natomiast nie jestem w stanie Ci zagwarantować że to, w co zagramy, mi się spodoba.
|
|
|
|
|
|
|
|