rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #15 : Październik 25, 2014, 12:54:02 pm » |
|
Kolejna rozgrywka planowana jest na 7. listopada. Oprócz mnie wstępnie zgłosili się: Alek Luciu Cichy (kolega spoza Klubu) Marcin (kolega spoza Klubu) Jest więc jeszcze parę wolnych miejsc dla chętnych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2014, 11:17:59 am wysłane przez rafi »
|
|
"Nie chodzi o to, żeby zmieniać świnie przy korycie, tylko żeby im zabrać koryto." JKM
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 06, 2014, 11:57:28 am » |
|
Przypominam o jutrzejszym graniu.
Mam nadzieję, że stół jest wolny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2014, 11:18:12 am wysłane przez rafi »
|
|
"Nie chodzi o to, żeby zmieniać świnie przy korycie, tylko żeby im zabrać koryto." JKM
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 08, 2014, 03:18:05 am » |
|
Wow - ależ była rozgrywka... Dla mnie chyba najlepsza, w jakiej dotąd brałem udział. W dużym skrócie: Zawiązały się dwa sojusze: Terran z Orionem i Hydran z Magellanami. Hydranie w połowie gry uzyskali silną przewagę zdobywając Centrum galaktyki. Z kolei próba odbicia Centrum przez Terran zakończyła się kompletną katastrofą. Jednak z niezrozumiałych względów Hydranie nie poszli za ciosem, dzięki czemu Terranie mogli się przegrupować i odbudować potencjał bojowy. W końcówce siły stron były dość wyrównane i doszło do szeregu niezwykle ciekawych starć, a ostatecznie wygrał sojusz terrańsko-orioński pomimo tego, że Centrum galaktyki pozostało w rękach (trąbach? ) Hydran. Orionowi i Terranom udało się odeprzeć silne ataki przeciwników, a o ich zwycięstwie przesądził atak oriońskiego krążownika, który znalazł lukę w ugrupowaniu Hydran i przebił się na tyły Magellan, a także rajd myśliwców Oriona na głębokie zaplecze Magellan, dzięki czemu stracili oni kilka cennych sektorów. Gra była super i liczę na kolejną.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2014, 11:18:26 am wysłane przez rafi »
|
|
|
|
|
Adam
Administrator
Weteran
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 09, 2014, 04:09:19 pm » |
|
Pięknie chłopaki, pięknie. Oby więcej takich gier. A ja ze swojej strony dodam, że: -wychodząc gasimy światło -zabieramy ze sobą śmieci, szczególnie jak już wylewają się z kubła.
|
|
|
|
"Wszelki krok, który by odsuwał państwo od omnipotencji, będzie zarazem krokiem postępu dla etyki, oświaty i dobrobytu." Feliks Koneczny
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 10, 2014, 11:13:12 am » |
|
Nie zgasiłem światła? To chyba przez te kosmiczne emocje... Kolejną rozgrywkę planujemy na 14. listopada. Z tego co wiem, to zarówno Hydranie, jak i Magellanie pałają żądzą odwetu. Oprócz mnie zgłosili się: Adam Alek Marcin Piotrek (kolega spoza Klubu) A także wstępnie: Luciu (do potwierdzenia) Cichy (do potwierdzenia)
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2014, 11:19:26 am wysłane przez rafi »
|
|
|
|
|
Alecki
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 10, 2014, 05:16:01 pm » |
|
Nie zgasiłeś światła, ale śmieci mogłeś wynieść. Mam wrażenie, że ja i Adam ciągle wynosimy śmieci a inni nie. Wracając do Eclipse. Jakby co to już zaklepuję rasę Hydran.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 11, 2014, 04:25:10 am » |
|
ale śmieci mogłeś wynieść. Jak każdy, kto był wtedy w Klubie. Jakby co to już zaklepuję rasę Hydran. No nie wiem czy nie będziesz się musiał o nich pojedynkować z Luciem. Poza tym ostatnio w pewnych kręgach modne jest hasło "Bić Hydrantów!"
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2014, 05:47:45 pm » |
|
Przypominam o jutrzejszej rozgrywce. Zaczynamy ok. 20.00 jak dotrze Marcin. Ja będę ok. 18.30 i zacznę rozstawiać grę, a poza tym będę tłumaczył zasady Piotrkowi (koledze spoza Klubu), który jeszcze w Eclipse nie grał. Cichy potwierdził swój udział i zarezerwował sobie do gry Mechanemę. Ja tym razem zagram Syndykatem Rho Indi.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 15, 2014, 11:18:12 am » |
|
Wow! Ależ była rozgrywka! Pełna dramatycznych zwrotów akcji i chyba najbardziej emocjonująca z dotychczasowych. Zagrali Terranie, Mechanema, Hydranie i Rho Indi. Syndykatowi nie wiodło się od samego początku, gdyż pechowo w starciach z Obcymi (w tym z rojem Obcych) stracił kilka cennych statków. Hydranie natomiast zabrnęli w eksploracji w jakąś ślepą galaktyczną uliczkę i ich pole manewru zostało ograniczone. Stąd narodził się pomysł i Syndykat Rho Indi zawarł sojusz z Hydranami. W tym czasie intensywnie rozwijali się Terranie i Mechanema, jednak na szczęście dla sojuszu byli oddzieleni od siebie światem Starożytnych. W tej sytuacji szybko doszło do walk o strefę wpływów pomiędzy sojuszem a Terranami. Od wczesnej fazy przez całą grę pogranicze Terran z Rho Indi było jednym wielkim polem walki, a sytuacja zmieniała się jak w kalejdoskopie. Sektory przechodziły z rąk do rąk, a na koniec na sojusz z flanki uderzyła Mechanema, przez co został on zmuszony do działań na dwa fronty, co go osłabiło. Po wielu dramatycznych starciach, kilku genialnych zagrywkach taktycznych Terran i brawurowym ataku dwóch terrańskich pancerników sojusz utracił Centrum Galaktyki i kilka cennych sektorów i ostatecznie zajął drugie miejsce. Wygrali Terranie i można powiedzieć, że zrobili to w wielkim stylu. Gratulacje dla Marcina! Punktacja: Terranie: 40 Sojusz Hydranie-Rho Indi: 66/2 = 33 Mechanema: 25 P.S. Ponieważ skończyliśmy bardzo późno, nie zdążyliśmy posprzątać sali. Ja wpadnę tam dzisiaj i zrobię porządki, więc jeśli ktoś w tym czasie zajrzy do Klubu, to niech się nie piekli.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzień 14, 2014, 04:03:49 pm » |
|
W ostatni piątek rozegraliśmy 4-osobowe starcie. Tym razem nie było żadnych sojuszy. Ostatecznie Mechanema nie dała szans przeciwnikom, a obu frakcjom Terran coś słabo poszło.
Punktacja: Mechanema: 49 Orion: 42 Terranie "zieloni": 28 Terranie "żółci": 18
Kolejna rozgrywka wstępnie planowana jest na 02. stycznia.
Jak ktoś jest chętny, to proszę o deklarację.
|
|
|
|
|
|
|
Alecki
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzień 15, 2014, 11:35:46 am » |
|
Jak nie będę się bawił w wargaming z Adamem albo Bayardem to mogę zagrać.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #26 : Grudzień 29, 2014, 09:57:52 am » |
|
Ze względu na to, że tuż po Nowym Roku nie wszystkim pasuje, wstępny termin kolejnej rozgrywki to 9. stycznia.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzień 29, 2014, 05:28:46 pm » |
|
Jednak powrót do poprzedniej koncepcji. Gramy 2. stycznia. Ponieważ kilka osób ma wolne, więc możemy zacząć dużo wcześniej. Ochotnicy mile widziani.
|
|
|
|
|
|
|
rafi
Członkowie klubu
Weteran
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeń 04, 2015, 10:23:28 pm » |
|
Ależ była rozgrywka! Wielkie zmagania dwóch 3-osobowych sojuszy, kitrająca się w kącie galaktyki Mechanema i mój biedny Syndykat Rho Indi pomiędzy młotem a kowadłem (a w zasadzie to pomiędzy dwoma młotami)... A mówiłem Eridańcom (Luciowi) - zawrzyjmy trójprzymierze z Magellanami (Aśką), bo byli wtedy najsilniejsi. Ale Luciu nie chciał, więc wkrótce dostał łomot od kobitki... Tylu bitew w Eclipsie to jeszcze chyba nie widziałem... Jakby byli chętni, to możemy zagrać w piątek 9. stycznia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2015, 10:35:10 pm wysłane przez rafi »
|
|
|
|
|
|